• Varmistamme voimalasi keskeytymättömän energiantuotannon

    Varmistamme voimalasi keskeytymättömän energiantuotannon

  • Kokemuksella tuulivoimaloiden suunnittelusta sähköntuotantoon

    Kokemuksella tuulivoimaloiden suunnittelusta sähköntuotantoon

  • Missä vain, joka päivä, 24/7

    Missä vain, joka päivä, 24/7

WiCo ja ESE kehittävät yhdessä tulevaisuutta

es värillinenEtelä-Savon Energia Oy (ESE) on Mikkelin kaupungin omistama energiayhtiö. ESE on perustettu vuonna 1900 ja tunnetaan ekologisena energiantuottajana. ESE aloitti vahvan panostamisen aurinkoenergiaan vuonna 2013. Aurinkoliiketoiminta on nykyisellään dynaaminen start up suuremman yrityksen sisällä. Aurinkovoimaloiden lisäksi tuoterepertuaariin on lisätty myös oma energianhallintajärjestelmä, Foremica®.

WiCon ja ESEn yhteistyö sai alkunsa Vaasan Energy Weekillä 2016. ESE:n tuotepäällikkö Toni Hannula etsi ESE:n silloisen kehityspäällikön kanssa messuilta yhteistyökumppania aurinkovoimaloiden valvontaan, mutta sopivaa kumppania ei ollut löytynyt. Wind Controllerin messuosaston kahvitarjoilu teki tehtävänsä ja Hannula seurueineen meni juttelemaan osastolle. Keskustelua käytiin aurinkovoimalan valvonnasta, sillä rakenteilla oli juuri Mäkelänkankaan energiapuiston aurinkovoimala. Wind Controllerin Kari Koivikko kiinnostui aurinkovoiman valvonnasta ja loppuvuosi käytettiin yhteistyön suunnitteluun, ja yhteistyö alkoi varsinaisesti vuoden 2017 alussa.

Wind Controller ja ESE ovat tehneet yhteistyötä Mäkelänkankaan energiapuistossa, jonka neljän tuuliturbiinin valvonnasta WiCo vastaa. ESE puolestaan tuo kokonaisuuteen mukaan aurinkovoimaloiden valvonnan, ylläpidon ja huollon. ESE:n tuoman aurinkovoima-asiantuntemuksen avulla Wind Controller on ensimmäinen yritys, joka voi Suomessa tarjota kokonaisvaltaista valvomopalvelua tuuli-, aurinko- ja akkuvalvonnan kentällä.

Toni Hannula kertoo, että ESE:n aurinkopuolta ja WiCoa yhdistää se, että molemmat ovat ketteriä toimijoita. Asiakas on molemmille tärkein ja yhdessä he voivat räätälöidä asiakkaalle täysin sopivan palvelun.

Yritykset kehittävät jatkuvasti yhteistyötään. Pelkän valvonnan lisäksi yritykset ovat tehneet yhdessä tuotekehitystä, jotta voivat yhdessä vastata tulevaisuuden energiavalvonnan tarpeisiin.

Hannula kertoo, että yhteistyön alkuvaiheessa keskusteltiin avoimesti tulevaisuudesta ja lähdettiin yhdessä mahdollistamaan sitä. ESEllä on tuotekehityksen tuloksena koneoppivat algoritmit sekä tekoäly käytössä kehittämissään sovelluksissa. Yhteistyön tuloksena on syntynyt esimerkiksi FOREMICA, älykäs päätelaite, joka keskustelee yhdessä Wind Controllerin 8760-valvomon kanssa. Laitteen analysoima tieto raportoidaan eteenpäin asiakkaalle.

Hannula kehuu ESE:n ja WiCon yhteistyötä vahvaksi ja moniulotteiseksi.

”Emme keskity ainoastaan yhteistyössämme asiakastyöhön, vaan näemme yhdessä myös tulevaisuuteen.”