• Varmistamme voimalasi keskeytymättömän energiantuotannon

    Varmistamme voimalasi keskeytymättömän energiantuotannon

  • Kokemuksella tuulivoimaloiden suunnittelusta sähköntuotantoon

    Kokemuksella tuulivoimaloiden suunnittelusta sähköntuotantoon

  • Missä vain, joka päivä, 24/7

    Missä vain, joka päivä, 24/7

OX2 luottaa Wind Controlleriin

OX2-referenssiOX2 on yritys, joka kehittää, rakentaa, rahoittaa ja operoi uusiutuvan energian alan tuotantolaitoksia Pohjoismaissa. Tuulivoima on yrityksen suurin energiantuotantomuoto, mutta yritys on laajentanut osaamistaan laajalti muun muassa aurinko- ja bioenergian puolelle.

OX2:n projektijohtaja Pasi Tammivaara kertoo, että uusiutuvan energian yrityksillä on paljon työtä harteillaan ja omien resurssien ollessa usein rajallisia, asiantuntemusta on ostettava muualta. Suomen kokoisilla markkinoilla tarjonta on Tammivaaran mukaan ohuehkoa, eikä aina ole helppo löytää tarpeeksi osaavaa ja joustavaa yhteistyökumppania. OX2 hyödyntääkin kumppaneita, jotka kokemus on osoittanut sopiviksi. Wind Controller poikkeaa kilpailijoista edukseen sillä, että uusiutuvan energian tuotantolaitoksiin saadaan yhdellä sopimuksella kaikki palvelut, operointi ja ylläpito.

”Wind Controller on kehittänyt omaa konseptiaan ketterästi. Kaikki tarvittavat palvelut saa yhdellä sopimuksella, mikä näkyy lopulta positiivisesti hinnoissa.”

OX2 ja Wind Controller ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2016, jolloin Wind Controller aloitti Kemin Ajoksen tuulipuistossa konsulttipohjalta, työskennellen ensin turbiinien parissa ja myöhemmin sähköverkon ja sen ohjaamisen kanssa. Wind Contoller oli tuulivoimala-asiantuntijana OX2:n Lapuan tuulipuistossa ja sittemmin yhteistyötä on jatkettu muun muassa Kokkolassa 2017.

Suomessa uusiutuvan energian yhtiöt joutuvat usein hankkimaan sähköasemien valvonnan, operoinnin ja ylläpidon kolmannelta osapuolelta suurten verkkoyhtiöiden kieltäytyessä.

Tammivaara onkin erittäin tyytyväinen siihen, kuinka Wind Controller on ottanut vastuunsa haltuun. Vaikka yrityksellä itsellään ei olisi tarpeeksi resursseja, he voivat hankkia puuttuvat palaset laajan verkostonsa avulla.

”Wind Controller osoitti jo OX2:n Suomen projekteissa erittäin hyvää asennetta ja kykyä ratkaista vaikeitakin asioita, joten tulevaisuudessa OX2:n ja Wind Controllerin välinen yhteistyö ei rajoitu pelkästään Suomeen.”